Projectleider Exposities

Als projectleider Exposities & Projecten ben je verantwoordelijk voor de productiebegeleiding van de exposities in het Forum.

Kom jij werken in het Forum, de bruisende huiskamer van de stad Groningen? Zeven dagen per week de plek om weg te dromen bij een film, mee te denken bij een talkshow, een expositie te bezoeken, je laptop open te klappen, een cursus te volgen of je tijdens je ronde door het gebouw te laten verrassen door de leukste events.  

Forum Groningen is een dynamische organisatie waarin meerdere functies samenkomen. De medewerkers zijn verantwoordelijk voor de invulling en programmering van het Forum aan de Nieuwe Markt en de acht Forumbibliotheken in de gemeente Groningen. Het Forum staat met een brede programmering stil bij de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Op een manier waarbij zo veel mogelijk mensen kunnen aanhaken of meedoen. De toekomst is immers van iedereen.

Een van de meest in het oog springende programmaonderdelen zijn de exposities in de expositiezalen. Belangrijke thema’s zijn populaire beeldcultuur, technologie en actualiteit & samenleving. Zo hebben we inmiddels grote internationale exposities naar het Forum gehaald over kunstmatige intelligentie (AI, More than Human), stop-motion animatie (The Art of Aardman, Shaun the Sheep & Friends), videogames (Game On, Experience 50 years of videogames) en superhelden (The Art of DC, The Dawn of Super Heroes).

Om dit nog beter neer te zetten zijn wij op zoek naar een

Projectleider Exposities

(24 - 32 uur per week / eventueel op ZZP basis)

Als projectleider Exposities & Projecten ben je verantwoordelijk voor de productiebegeleiding van de exposities in het Forum. Naast tentoonstellingsprojecten doe je ook nog andere projecten, variërend van festivals tot kunstinstallaties.

Je begeleidt het proces van concept tot en met bouw en evaluatie en bewaakt daarbij het budget en de planning. De exposities variëren van grootschalige, internationale blockbusters tot kleinschalige exposities. Vaak werk je aan meerdere projecten tegelijk. Hiervoor werk je samen met collega’s en externe partijen, denk aan ruimtelijk ontwerpers, curatoren, grafisch vormgevers, tekstschrijvers en bouwers.

Functie-eisen

  • Je bent een teamspeler in hart en nieren en je bent gewend om complexe projecten en professionals uit verschillende disciplines aan te sturen;
  • Je geeft op een heldere manier leiding aan het projectteam, hanteert daarbij een strakke planning en bent in staat om oplossingen buiten de gebaande paden te bedenken;
  • Je hebt gevoel voor vormgeving, maar je hebt ook kennis van zaken als het gaat om materiaalgebruik, belichting, klimaatbeheersing, beveiliging en financiën;
  • Je houdt makkelijk overzicht, werken onder tijdsdruk is voor jou geen probleem en kort voor oplevering flexibel met je uren omgaan ook niet;
  • Je opleiding (HBO of WO) en ervaring sluiten aan bij bovengenoemde werkzaamheden.

Wij bieden

Een aanstelling voor 24-32 uur per week. In eerste instantie gaat het om een jaarcontract dat bij gebleken geschiktheid omgezet wordt naar een contract voor onbepaalde tijd. Forum Groningen is een dynamische organisatie met een informele werksfeer en enthousiaste collega’s. En dat uiteraard allemaal op een ontzettend unieke en uitdagende werkplek.

Salaris

Deze functie wordt binnen de cao Openbare Bibliotheken gewaardeerd op salarisniveau schaal 9, minimaal € 3.293 en maximaal € 4.241 op basis van 36 uur (functieprofiel Projectleider III).

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Hans Poll, directeur Programma & Marketing via i.garst@forum.nl.

Interesse?
Wil je solliciteren, stuur dan uiterlijk zondag 19 maart 2023 je motivatiebrief voorzien van cv via de Solliciteer-button. De sollicitatiegesprekken vinden plaats  op woensdag 22 maart 2023.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Acties