Medewerker Jeugd & Educatie beeldgeletterdheid

Forum Groningen. Het mooiste gebouw van Nederland. De zinderende huiskamer van de stad Groningen. Zeven dagen per week de plek om weg te dromen bij een film, mee te denken bij een talkshow, een expositie te bezoeken, je laptop open te klappen, een cursus te volgen of gewoon voor een krantje en croissantje.

Het Forum  staat met  workshops, lezingen, boeken, films, events en exposities stil bij de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Op een manier waarbij zoveel mogelijk mensen kunnen aanhaken of meedoen. De toekomst is immers van iedereen.

Forum Groningen is een dynamische organisatie waarin meerdere functies samenkomen. De medewerkers zijn verantwoordelijk voor de invulling en programmering van het Forum aan de Nieuwe Markt en de acht Forum-bibliotheken in de gemeente Groningen. De organisatie telt ongeveer 100 medewerkers.

De afdeling Jeugd & Educatie van het Forum heeft een veelzijdige programmering met als speerpunten geletterdheid, digitale geletterdheid en beeldgeletterdheid. Daarnaast sluit de programmering aan bij de actualiteit, de exposities en de overige programmering van het Forum.

Voor deze afdeling zijn we per direct op zoek naar

Medewerker Jeugd & Educatie beeldgeletterdheid

Als medewerker beeldgeletterdheid lever je een bijdrage aan de programma’s die beeldgeletterdheid van kinderen en jongeren tussen de 2 en 23 jaar stimuleren. Je maakt deel uit van het team Jeugd & Educatie aan de Nieuwe Markt dat zowel werkt aan onderwijsprogramma’s als events en festivals voor kinderen in de vrije tijd – denk aan Cinekid en Taartrovers. Ook werk je mee aan de invulling en uitvoering van (educatieve) randprogramma’s bij de exposities in het Forum en voor Storyworld, het museum over het maakproces van strips, animaties en games.

De werkzaamheden zijn veelzijdig en divers. Zo ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de schoolvoorstellingen film, je geeft inleidingen en nagesprekken, je geeft workshops en je denkt mee over de creatieve invulling van festivals en educatieve projecten. Ook heb je administratieve taken bijvoorbeeld het inplannen van scholen.
Daarnaast maak je onderdeel uit van het team dat vanuit Forum Groningen werkt voor Filmhub Noord. Deze netwerkorganisatie richt zich op het stimuleren van filmeducatie in het primair- en voortgezet onderwijs in Noord-Nederland.
 

Functie-eisen:

+         Je hebt didactische vaardigheden

+         Je hebt ervaring met filmeducatie en/óf cultuuronderwijs

+         Je vindt het leuk om met de doelgroep (2 – 23 jaar) te werken en hebt kennis van het primair en voortgezet onderwijs. Kennis van MBO is een pré.

+         Je hebt ervaring met het geven van workshops op gebied van film / animatie / gaming

+         Je levert een actieve bijdrage aan de invulling van projecten en festivals

+         Je werkt graag samen met collega’s, klanten en externe samenwerkingspartners

+         Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk en digitaal

+         Je kunt zelfstandig werken en bent een teamplayer

+         Je bent flexibel inzetbaar en bereid om af en toe in weekenden te werken;

+         Je hebt HBO werk-  en denkniveau;

Wij bieden:

+         Een verantwoordelijke baan in een dynamische organisatie.

+         Uren in overleg tussen de 20 en 32 uur per week voor de duur van een jaar, met verlenging bij wederzijdse tevredenheid.

+         Een informele werksfeer met enthousiaste collega’s.

+         Afwisselend takenpakket, deels op eigen initiatief in te vullen.

+         Flexibele werktijden.

+         Een salaris op basis van schaal 6 cao Openbare Bibliotheken, inschaling afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Richt Pander, Hoofd Publiek via r.pander@forum.nl.

Interesse?
Wil je solliciteren, stuur dan voor maandag 16 augustus je motivatiebrief voorzien van cv te uploaden via de knop “solliciteer”.

De gesprekken vinden plaats op maandag 23 en dinsdag 24 augustus 2021.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Acties