Hoofd Facilitaire zaken

(32 uur per week)

Wij zoeken een coördinator met leidinggevende en bouwkundige capaciteiten en ervaring, die collega’s inspireert, veranderingen in gang kan zetten (met nieuwe initiatieven) en ervaring heeft als preventiemedewerker.

Kom jij werken in het Forum, de bruisende huiskamer van de stad Groningen? Zeven dagen per week de plek om weg te dromen bij een film, mee te denken bij een talkshow, een expositie te bezoeken, je laptop open te klappen, een cursus te volgen of je tijdens je ronde door het gebouw te laten verrassen door de leukste events.

Forum Groningen is een dynamische organisatie waarin meerdere functies samenkomen. De medewerkers zijn verantwoordelijk voor de invulling en programmering van het Forum aan de Nieuwe Markt en de acht Forum-bibliotheken in de gemeente Groningen. Het Forum staat met een brede programmering stil bij de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Op een manier waarbij zo veel mogelijk mensen kunnen aanhaken of meedoen. De toekomst is immers van iedereen. Voor onze afdeling Facilitair zijn we op zoek naar een Hoofd Facilitaire zaken (32 uur per week)

Wij zoeken

Voor ons team Facilitair zoeken we een collega die onze facilitaire werkzaamheden coördineert. Het team Facilitaire Zaken is verantwoordelijk voor het (technisch) gebouwbeheer, de facilitaire ondersteuning bij evenementen, inkoop, het archief, transport, de interne postvoorziening en andere facilitaire werkzaamheden zoals (kleine) verhuizingen en reparatiewerkzaamheden.

Als hoofd stuur je het team Facilitaire Zaken, bestaande uit vier medewerkers, aan en ben je verantwoordelijk voor de operationele organisatie van dit team. Wij zoeken een coördinator met leidinggevende en bouwkundige capaciteiten en ervaring, die collega’s inspireert, veranderingen in gang kan zetten (met nieuwe initiatieven) en ervaring heeft als preventiemedewerker. Essentieel is dat je oog hebt voor het behalen van efficiency in de werkprocessen. Ook beschik je over kennis betreffende verbouwingen en meerjaren-gebouwonderhoud. Je draagt bij aan kwalitatief goede locaties en middelen, je beheert de bijbehorende budgetten en je bent medeverantwoordelijk voor het inkoopproces.

Werkzaamheden:

 • Functionele aansturing van het team Facilitaire Zaken;
 • Plannen, begeleiden en organiseren van onderhoud en verbouwing van gebouwen en bijbehorende faciliteiten en materieel, zowel proactief (onderhoudsschema’s inclusief meerjarenplanning) als reactief (reparaties);
 • Je bent verantwoordelijk voor de facilitaire activiteiten en processen;
 • Specificeren, plannen, begeleiden en organiseren van aanpassingen en veranderingen aan gebouwen, terreinen en materieel op grond van veranderde eisen en/of veranderde activiteiten;
 • Managen en herzien van servicecontracten;
 • Creëren van efficiency binnen de facilitaire processen;
 • Opzetten, beheren en coördineren van security gerelateerde zaken;
 • Je bent preventiemedewerker en hoofd BHV;
 • Alle overige voorkomende werkzaamheden die redelijkerwijs verband houden met de functie.

Functie-eisen:

Je bent iemand met helicopterview en een ondernemende en flexibele houding. Je bent risicobewust en je neemt initiatief en verantwoordelijkheid. Je staat stevig in je schoenen en je werkt zelfstandig. Je bent empathisch, integer en je kunt op een natuurlijke wijze inspireren. Je bent hierdoor in staat om collega’s naar een hoger niveau te brengen. Je bent een teamplayer met een gastvrije en enthousiaste uitstraling en instelling.

Daarnaast ben je in het bezit van:

 • Hbo-opleiding richting Facilitaire dienstverlening;
 • Ervaring in een leidinggevende (facilitaire) functie;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • Ervaring met preventie en BHV;
 • Kennis van de eisen die logistieke en fysieke processen stellen aan gebouwen en materieel.
 • Je werkt zelfstandig en pro-actief;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een drive om snel kwaliteit te leveren;

Wij bieden

Een aanstelling voor 32 uur per week. In eerste instantie gaat het om een jaarcontract dat bij gebleken geschiktheid verlengd zal worden.

Je bent onderdeel van een klein team dat verantwoordelijk is voor de facilitaire zaken van Forum Groningen. In deze functie kom je in contact met de gehele organisatie. En dat uiteraard allemaal op een ontzettend unieke en uitdagende werkplek.

Salaris: Deze functie wordt binnen de cao Openbare Bibliotheken gewaardeerd op salarisniveau schaal 9, minimaal € 3.293 en maximaal € 4.241 op basis van 36 uur (functieprofiel Coördinator I).

Informatie te verkrijgen bij: Dirk Nijdam, algemeen directeur via D.Nijdam@forum.nl

Sluitingsdatum: wil je solliciteren, stuur dan uiterlijk 31 maart 2023 je motivatiebrief + cv via de Solliciteren-button.

Acties