Coördinator ICT

(32 uur per week)

Als Coördinator ICT zorg je op operationeel niveau voor de verbinding tussen de eigen ICT-organisatie, de interne klant en de aansturing van de ICT-dienstverleners en leveranciers.

Kom jij werken in het Forum, de bruisende huiskamer van de stad Groningen? Zeven dagen per week de plek om weg te dromen bij een film, mee te denken bij een talkshow, een expositie te bezoeken, je laptop open te klappen, een cursus te volgen of je tijdens je ronde door het gebouw te laten verrassen door de leukste events.

Forum Groningen is een dynamische organisatie waarin meerdere functies samenkomen. De medewerkers zijn verantwoordelijk voor de invulling en programmering van het Forum aan de Nieuwe Markt en de acht Forum-bibliotheken in de gemeente Groningen. Het Forum staat met een brede programmering stil bij de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Op een manier waarbij zo veel mogelijk mensen kunnen aanhaken of meedoen. De toekomst is immers van iedereen. Voor onze afdeling ICT zijn we op zoek naar een Coördinator ICT (32 uur per week)

Wij zoeken

Voor ons team ICT zoeken we een collega die onze ICT-werkzaamheden coördineert. Als Coördinator ICT zorg je op operationeel niveau voor de verbinding tussen de eigen ICT-organisatie, de interne klant en de aansturing van de ICT-dienstverleners en leveranciers. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren, plannen en geven van opdrachten op ICT-gebied en het bewaken van de uitvoering. De focus ligt op het optimaal inzetten en benutten van de geleverde ICT-diensten en het controleren van de uitvoering ervan. Bij onduidelijkheden, vragen of escalaties met betrekking tot de geleverde diensten ben je het eerste aanspreekpunt.

Werkzaamheden:

 • Je beheert het applicatielandschap en de daarbij horende processen. Je coördineert de ICT-werkzaamheden en bewaakt de uitvoering.
 • Je controleert de functionaliteit van de applicaties en verhelpt storingen;
 • Je stuurt leveranciers aan en houdt toezicht op de uitvoering van contracten en SLA’s;
 • Je inventariseert gebruikerswensen en vertaalt deze naar functionele ontwerpen die je uiteindelijk gaat implementeren en testen;
 • Je zorgt voor een goede uitwisseling en toegankelijkheid van informatie tussen de diverse systemen;
 • Je draait samen met de andere leden van het ICT-team mee met de eerstelijns servicedesk.
 • Als functionaris gegevensbescherming adviseer je de organisatie over de toepassing van privacywetgeving, gevraagd en ongevraagd, en zorg je voor een juiste implementatie van de GDPR wetgeving

Functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt kennis van Office365 applicaties
 • Je beschikt over relevante Microsoft certificeringen;
 • Je hebt aantoonbare kennis en ruime ervaring met Microsoft 365 (met name Microsoft Endpoint Manager, Azure, MS Teams, Sharepoint, Onedrive for Business, Exchange online en het Power platform);
 • Je hebt kennis op gebied van Dataplatforms met Microsoft technologie (SQL Server, Azure Data Platform, Power BI);
 • Je werkt zelfstandig en pro-actief;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een drive om snel kwaliteit te leveren.

Wij bieden

Een aanstelling voor 32 uur per week. In eerste instantie gaat het om een jaarcontract dat bij gebleken geschiktheid verlengd zal worden.

Je bent onderdeel van een klein team dat verantwoordelijk is voor de ICT van het Forum Groningen. Als coördinator ICT kom je dus in contact met de gehele organisatie. En dat uiteraard allemaal op een ontzettend unieke en uitdagende werkplek.

Salaris: Deze functie wordt binnen de cao Openbare Bibliotheken gewaardeerd op salarisniveau schaal 9, minimaal € 3.293 en maximaal € 4.241 op basis van 36 uur (functieprofiel Ontwikkeladviseur IV). 

Informatie te verkrijgen bij: Auke de Jong, Manager Bedrijfsvoering via a.dejong@forum.nl

Sluitingsdatum: wil je solliciteren, stuur dan uiterlijk 31 maart 2023 je motivatiebrief + cv via de Solliciteren-button.

Acties