Consulenten Jeugd & Educatie

Forum Groningen is niet alleen het mooiste gebouw van Nederland. Het is ook de organisatie achter de acht Forum-bibliotheken in de stad. Het Forum staat met  workshops, lezingen, boeken, films, events en exposities stil bij de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Op een manier waarbij zoveel mogelijk mensen kunnen aanhaken of meedoen. De toekomst is immers van iedereen.

Forum Groningen is een dynamische organisatie waarin meerdere functies samenkomen. De medewerkers zijn verantwoordelijk voor de invulling en programmering van het Forum aan de Nieuwe Markt en de acht Forum-bibliotheken in de gemeente Groningen. De programmering in die acht Forum-bibliotheken is met name gericht op jeugd, scholen en het sociaal domein.
De organisatie telt ongeveer 100 medewerkers.

De afdeling Jeugd & Educatie van het Forum heeft een veelzijdige programmering met als speerpunten geletterdheid, digitale geletterdheid en beeldgeletterdheid. Daarnaast sluit de programmering aan bij de actualiteit, de exposities en de overige programmering van het Forum. Voor deze afdeling zijn we op zoek naar:

Enthousiaste consulenten (2) Jeugd & Educatie voor 20-32 uur per week  

Als consulent Jeugd & Educatie werk je aan leesbevordering, digitale en beeldgeletterdheid van kinderen (0-12 jaar). Je hebt inhoudelijke kennis van de landelijke bibliotheekprogramma's zoals BoekStart en dBos. Je ontwikkelt in een team van vier collega’s een aansprekend aanbod voor het onderwijs en voorschoolse instellingen en adviseert bij het lees-, taal- en mediabeleid.

Je stimuleert ouders en professionals bij het (voor)lezen en werkt mee aan projecten in de acht bibliotheeklocaties in de gemeente Groningen en op de Nieuwe Markt. De focus voor de functie ligt vooral in de wijken, waar jij het boegbeeld en contactpersoon bent voor scholen en organisaties in de wijk en de terugkoppeling naar het team verzorgt.

Je waarborgt de leesbevordering en de digitale geletterdheid in de acht bibliotheeklocaties. Je werkt makkelijk samen en weet eenvoudig een lokaal netwerk op te bouwen. Je bent vernieuwend, innovatief en ambitieus. 

Functie-eisen:

-      Mensen omschrijven je als een teamplayer en bent ondernemend ingesteld

-      Het hebben van een onderwijsachtergrond is een pré;

-      Je stelt je flexibel op binnen de organisatie en bent bereid om ook in de weekenden te werken

-      Je toont initiatief en hebt mogelijk al kennis van landelijke bibliotheekprogramma’s

-      Je bent ondernemend, klantgericht en kan goed zelfstandig werken

-      Je bent digitaal vaardig

Wij bieden:

•         Een verantwoordelijke baan in een dynamische organisatie

•         Een contract voor 20 - 32 uur per week voor de duur van een jaar, met verlenging bij wederzijdse tevredenheid

•         Een informele werksfeer met enthousiaste collega’s

•         Afwisselend takenpakket, deels op eigen initiatief in te vullen

•         Flexibele werktijden

•         Een salaris op basis van schaal 7 van de cao Openbare Bibliotheken, inschaling afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Richt Pander, Hoofd Publiek via r.pander@forum.nl.

Interesse?
Wil je solliciteren, stuur dan voor dinsdag 15 juni  je motivatiebrief voorzien van cv te uploaden via de knop “solliciteer”.

De gesprekken vinden plaats op maandag 21 juni en dinsdag 22 juni 2021.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld